Delta 4 Logistics

Магацински простории, 22.000 кв.м. во Синдос, Солун

Армос ги испорача и состави префабрикуваните елементи од магацинските згради на Делта 4 во Синдос, Солун.

Логистичкиот комплекс се состои од пет независни магацини, со вкупна површина од 21.850 кв.м., со капацитет за складирање на 28.512 палети

Префабрикуваната конструкција беше избрана над челичната конструкција со цел да се постигне зголемена цврстина и издржливост и отпорност на пожар

Зградата има ранг за пасивна противпожарна заштита од Z3 и главната оска мрежа е 33 m (без привремена колона).

Зградите се целосно покриени со повеќе од 10.000 кв.м. од префабрикувани ѕидови, создавајќи целосна бетонска ќелија.

Изведувач
Aktor S.A.
дизајнер
Α.P. Christou & Associates
Година на завршување
2009
Локација
Синдос, Солун