Галаци Олимписка сала

белила стадионот

Затворената олимписка сала Галаци е изградена специјално за Олимписките игри во Атина, со цел да биде домаќин на настаните во ритмичка гимнастика и пинг-понг. Дизајнирана е од Канцеларијата за проучување на Александрос Топазис, а изграден од компанијата Ембедос, со цена од 43.000.000 евра. Градежните работи започнаа во Ноември 2001 година, а затворениот простор беше инаугуриран (иако нецелосен) на 28 Јануари 2004 година со Меѓународниот турнир во пинг-понг.

АРМОС го презеде производството, транспортот и монтажата на префабрикуваните белила на објектот.

Изведувач
дизајнер
Година на завршување
2003
Локација
Атина