Пристаништа

Армос, во соработка со водечката компанија за пловечки системи за пристаништа Marinetek, произведува и инсталира пловечки сплавови и брановидни бранови во пристаништа и пристанишни објекти.
Бетонските сплавски системи на Marinetek ја вклучуваат најновата технологија во изградбата на пловечки сплавови и брановидни бранови и се широко користени во приватни и поголеми пристаништа од високата класа низ светот.
Дизајнирани за прицврстување чамци во модерни пристаништа, префабрикуваните пловечки сплавови се издржливи, робусни конструкции кои бараат минимално одржување и имаат висок капацитет за динамички оптоварувања и напрегања, што гарантира долг работен век на конструкцијата.

Пловечки сплавови

Пловечките сплавови имаат систем на нивно поврзување за да создадат поголеми и постабилни структури за прицврстување на чамци. Сите системи имаат патентирани системи за закотвување seaflex кои обезбедуваат лесно и безбедно закотвување на сплавот. Алтернативно може да се прицврсти закотвување на сплавот на морското дно со помош на синџири и гребла или купови. Преку дизајнот и широкиот опсег на решенија развиени од Marinetek, го развиваме оптималното решение за секое пристаниште за да создадеме економичен, но многу издржлив сплавски систем. Сплавовите се достапни во опсег на стандардни големини од 2,4-4,3 метри широки и 8-20 тони во тежина. Дополнително, понудени се низа додатоци кои можат да се интегрираат веќе од производството на сплавови, како што се загради, палуби, потпори за мрежа и столбови, браници итн. За повеќе технички информации можете да контактирате со на.

Marinetek експертиза

Marinetek е еден од водечките светски развивачи на пристаништа и пловечки системи. Во текот на изминатите 25 години има изградено повеќе од 2.000 пристаништа во 50 земји, од Арктикот до Персискиот Залив, Југоисточна Азија и Карибите. Поради големото искуство и широкиот асортиман на производи, Маринетек нуди комплетни решенија за изградба на пристаништа. Во соработка со Маринетек, АРМОС го обезбедува пристаништето со знаење кое вклучува проектирање, изградба и монтажа до одржување и модернизација на градежните пловечки сплавови и брановидни бранови.

 

 

ПОВРЗАНИ ПРОЕКТИ