Безбедносни бариери

Сертифицирана пасивна безбедност на патиштата за модерни автопати.

Армос е овластен партнер на DELTA BLOC International GmbH од 2002 година и има право да ги произведува и продава технолошките системи за врзување возила „DB“ за Грција, Кипар и Северна Македонија. Во последните 20 години произведевме и инсталиравме повеќе од 350 километри префабрикувани парапети.

0
км инсталирани парапети
0
долгогодишно искуство во системи за пасивна безбедност
0
сертифицирани единици за производство на парапети во Грција и Кипар
Ексклузивно партнерство со Delta Bloc, водечки светски развивач на системи за врзување возила во светот

DELTA BLOC International GmbH е водечки светски развивач на бетонски системи за врзување возила во светот. За повеќе од три децении континуиран развој, тестирање и подобрување, патентираните безбедносни бариери на DeltaBloc сега се успешно инсталирани во повеќе од 45 земји, обезбедувајќи највисоки стандарди за пасивна безбедност на патиштата низ целиот свет.

Безбедносните бариери произведени во нашите производни единици се сертифицирани според EN 1317-5 и ја носат ознаката CE. Една од најважните предности на монтажните парапети е тоа што тие имаат различни примени за трајна или привремена употреба, за инсталација како централен разделувачки остров или како странична заштита, за технички проекти и мостови или за обезбедување области со зголемен ризик.

  • Интегриран специјален затегнувач (патентирана челична затегнувачка шипка).
  • Патентирано спојување помеѓу парапети
    Обликувана основа за одвод на вода.
  • Флексибилни методи на инсталација: лебдечки (со слободно таложење на површината на патот), закотвени или вградени во завршниот слој на асфалтот.
  • Системи за транзиција тестирани со кршење.

DB системите се флексибилни системи за задржување. По правило, парапетите се поставуваат слободно на површината на патот и се поврзани едни со други само со елементот „клуч“. Затоа, додека целиот систем не може да се движи, секој елемент поединечно е слободен да се движи на ограничен начин. За време на ударот, се обезбедува задржување на возилото, а во исто време енергијата се апсорбира од шипките на синџирот, со што се минимизира напорот на патниците.

Дури и при тешки судири, системот DB нуди максимално задржување на возилото (до H4b) и не е во опасност од кршење.

Поместувањето на елементите е јасно помало од она на металните парапети без да се намали капацитетот за држење.

Обезбедуваме сеопфатна поддршка за секој проект, мал или голем.
 

Имаме специјализирано знаење за секој проект за безбедност на патиштата и производите на DB се инсталирани низ целиот свет

Развиваме и прилагодуваме решенија за секој проект, мал или голем, земајќи ги предвид спецификите на Грција.

Со 4 сертифицирани производствени единици во Грција и Кипар, можеме да го сервисираме секој проект обезбедувајќи квалитет и време.

Имаме флексибилни логистички услуги и нашиот квалификуван персонал презема монтажа на парапети.