Училиште во Дамаси

Изградба на училиште, по земјотрес во Дамаси

АРМОС ја презеде изградбата на новото училиште во Дамаси, кое беше уништено од земјотресот во 2021 година, а беше донација од GEK TERNA.

Користејќи тешка префабрикација како алатка, новата зграда беше подигната за помалку од 3 месеци, постигнувајќи рекорд во времето на изградба и осигурувајќи дека учениците ќе имаат ново училиште за следната учебна година.

АРМОС, покрај прелиминарната изградба на објектот, го обезбеди и целосното завршување на проектот преку својата подружница ОМЕГА.

Изведувач
GEK TERNA SA
дизајнер
Liontos & Associates
Година на завршување
2021
Локација
Дамаси, Тесалија