Cosmos Aluminium

Проширување на фабриката за алуминиум во Лариса

АРМОС ја презеде пред-изградбата и подигањето на новите индустриски капацитети за истиснување на алуминиум на Космос Алуминиум СА. во Лариса.

Инвестицијата на Космос Алуминиум учествуваше во 2 фази, а АРМОС беше избран во двете фази како главен снабдувач за префабрикување на зградите.

Првата фаза од проектот ја опфати новата индустриска единица за истиснување, зграда со вкупна површина од 12.000 кв.м. составена од покриени индустриски комори и магацини.

Втората фаза од проектот, која следеше една година подоцна, се однесуваше на 5.000 кв.м. зграда за фарбање. Рамката на зградите ја сочинуваа префабрикувани столбови, фарми, и греди кои по нивното производство во фабриката Лариса, беа транспортирани и подигнати на проектот од специјализираната работилница на компанијата.

АРМОС го заврши производството на префабрикуваните елементи на зградите за помалку од 5 месеци, со што го исполни бараниот проектен распоред.

Изведувач
Cosmos Aluminium / Solis ΑΤΕ
дизајнер
A. Maris
Година на завршување
2021
Локација
Лариса