Културен центар на Фондацијата Stavros Niarchos

Архитектонски фасадни панели

Културниот центар на Фондацијата Ставрос Ниархос е комплекс во заливот Фалиро во Атина, кој вклучува нови објекти за Националната библиотека на Грција и Грчката Национална Опера, како и за паркот Ставрос Ниархос. Центарот е дизајниран од архитектот Ренцо Пијано, а неговата изградба е финансирана од Фондацијата Ставрос Ниархос. Проектот вреден 861 милион долари беше завршен во 2016 година, а беше дониран на Грчката држава во 2017 година.

АРМОС ги изгради архитектонските фасадни панели на кружните крстосници пронајдени на влезните порти и внатрешната патна мрежа на Фондацијата.

Изведувач
J/V Impregilo -  ΤΕRΝΑ
дизајнер
Година на завршување
2016
Локација
Атина