ELVIAL

Изградба на нова фабрика, Килкис

АРМОС ја презеде изградбата на новите капацитети на ЕЛВИАЛ во Килкис. Новите индустриски капацитети на ЕЛВИАЛ се наоѓаат во индустрискиот парк Аг. Пантелеимона Килкис на приватна сопственост на површина од 111,8 хектари и се продолжение на неговата веќе формирана индустриска фабрика. Новите капацитети се пример за технолошки напредна индустрија за производство и преработка на алуминиумски профили, каде што нивоата на автоматизација во текот на работниот тек – производство, преработка, управување, ракување – се без преседан за алуминиумската индустрија и на меѓународно ниво. АРМОС во соработка со својата подружница ОМЕГА АТЕ ја презеде предизградбата на зградата и сите завршни работи. Станува збор за зграда со висок стандард, висока 21 метар, со јасни отвори од 25 метри. Обвивката на објектот е обезбедена со преднапрегнати бетонски ѕидови кои носат архитектонски ролетни.

Изведувач
ELVIAL S.A./ OMEGA ATE
дизајнер
Година на завршување
2022
Локација
Килкис