Градежни проекти Е65

Префабрикувани потпорни згради за автопатот Е65

АРМОС ја презеде пред-изградбата и завршувањето на потпорните згради на делницата на автопатот Е65 што беше завршена во 2021 година.

Поточно, во периодот од 2019 до 2021 година, компанијата произведе и инсталираше повеќе од 10 монтажни објекти и ги изврши сите договорни работи на лице место за завршување на проектите, со кои се занимаваше подружницата ОМЕГА АТЕ.

Списокот на згради вклучува:

  • Локација: Софадес | Зграда за управување со сообраќајот, полициска станица, зграда за одржување, наплатна станица, SEA
  • Локација: Лианоклади | Полициска станица, зграда за одржување
  • Локација: Карпениси | Патарина
  • Локација: Ксинијада | Зграда на противпожарна единица
  • Конечно, познатите тоалети покрај автопатот
Изведувач
GEK TERNA SA
дизајнер
Lithos Consulting
Година на завршување
2020
Локација
Различни локации на автопатот Е65