Безбедност на патиштата Актио-Амбракиа

DB 80P Безбедносни бариери

АРМОС го презеде производството на безбедносни бариери за патната оска што го поврзува Актион регион со западната оска Север-Југ. Ова е делот за безбедност на патиштата од проектот за автопат што го спроведува МИТЛИНЕОС С.А. За подобро опслужување на проектот, АРМОС инсталираше нова производна единица за бариери во областа Актио.

До 2022 година фабриката ќе произведе повеќе од 16 километри безбедносни бариери со DB сертификат за потребите на автопатот.

Изведувач
MITILINEOS S.A.
дизајнер
Година на завршување
2022-2023
Локација
Автопат Актио-Амбракиа