ПЕРИМЕТАРСКИ АВТОПАТ НИКОЗИЈА

Постојани безбедносни бариери

Армос, со новата производна единица во Никозија, во име на компанијата Cyfield ја презеде изградбата, транспортот и монтажата на префабрикуваните безбедносни бариери според EN 1317-2 (лиценциран од DeltaBloc) за првата фаза од проектот кој е под градба (ФАЗА А1 – ДЕЛ ОД ИНДУСТРИСКА ЗОНА ЛАКАТАМИА ДО ИНДУСТРИСКО ПОДРАЧЈЕ ИДАЛИ) со должина од 7,5 км. Проектот започнува од областа Халепианес на постојниот автопат Никозија – Лимасол и завршува на патот Строволос – Тсериу на местото на преминување на улицата Пефкоу, веднаш до индустриската зона Лакатамиа. Има три нерамни крстосници, од кои едната е спој меѓу автопатиштата и терминал на патот за Чери.

Изведувач
Министерство за транспорт, врски и работи – Република Кипар
дизајнер
CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED
Година на завршување
Во тек (2023)
Локација
Никозија, Кипар