АЕЛ Стадиум, Лариса

Стадионски белила

АЕЛ ФК Арена е фудбалски стадион кој се наоѓа во областа Неаполис во Лариса. Овој модерен спортски центар на Тесалија е развиен на вкупно 144.000 квадратни метри, изграден е во рамките на меѓународните стандарди на УЕФА, додека неговата изградба траеше околу четиринаесет месеци, започна во Септември 2009 година. Неговиот капацитет е 16.118 седишта, со можност за итно проширување на 22.500, или доколку е потребно на 33.000 седишта.

АРМОС ја презеде набавката и монтажата на сите префабрикувани трибини на стадионот. Производството на елементите се одвиваше во капацитетите на компанијата во Лариса.

Изведувач
Поле СА, ПРОЕКТ3
дизајнер
Година на завршување
2010
Локација
Лариса, Тесалија