Ден за паметење!

Еден од најлегендарните настани во светот на релито – Релито на Боговите Акропол – се врати во Атина минатиот Септември, по осумгодишно отсуство. Од своето деби во 1951 година, Релито Акрополис создаде култни следбеници и се смета за една од најстрашните и најславните рунди на Светскиот Рели Шампионат.

Откако плоштадот Зокало во Мексико Сити беше домаќин на пулсирачки тест за брзина во 2017 година, WRC не доживеа нешто слично додека EKO Acropolis Rally Greece не го прослави своето враќање во шампионатот со спектакуларен Атински пролог минатиот Септември.

По почетокот на церемонијата под познатиот Акропол (9/9/2021), во Четвртокот вечерта на Cosmote 5G Athens Stage беа сведоци на суперѕвездите на WRC кои експлодираа околу плоштадот Синтагма во градот. Armos S.A. | Префабрикувани бетонски конструкции и DELTABLOC International GmbH не можеа да го пропуштат овој спектакуларен настан и со нашите префабрикувани безбедносни бариери DB 80 и SB70B, обезбедивме заштита на гледачите долж оваа специјална тркачка патека.