Αιολικό Πάρκο Αγ. Γεωργίου

Κτίριο διαμονής και Αποθήκευσης

Το έργο αφορά στην  «Κατασκευή και Εγκατάσταση Προκατασκευασμένου Κτιρίου Διαμονής & Κτιρίου Αποθήκευσης στο Αιολικό Πάρκο Αγ. Γεωργίου, δήμου Λαυρεωτικής» στην βραχονησίδα του Αγ. Γεωργίου στον κόλπο του Σαρωνικού. Στο νησί αναπτύσσεται αιολικό πάρκο 70 MWatt, ιδιοκτησίας της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.B.Ε.Τ.Ε.

Αντικείμενο των εργασιών της εταιρείας ΑΡΜΟΣ (ως υπεργολάβος) ήταν η μελέτη, παραγωγή, μεταφορά και εγκατάσταση όλων των προκατασκευασμένων στοιχείων των κτιρίων συνολικού επιφάνειας 560 τ.μ. με χρήση διαφορετικών συστημάτων προκατασκευής. Το έργο ήρθε σε συνέχεια των προηγούμενων προκατασκευασμένων κτιρίων που η εταιρεία εκτέλεσε το 2015 στο νησί.

Αντί του συμβατικού τρόπου δόμησης επιλέχθηκε η προκατασκευή για λόγους ταχύτητας, επίλυσης του προβλήματος έλλειψης υποδομών στο νησί και αύξησης της ανθεκτικότητας του σκελετού σε ένα έντονα διαβρωτικό περιβάλλον.

Η εταιρία ΑΡΜΟΣ ολοκλήρωσε το έργο εντός του στενού χρονικού περιθωρίου (3μήνες, από Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο) και εξασφάλισε ένα υψηλής ανθεκτικότητας σκυρόδεμα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που έθετε η θέση του έργου και ο χειμώνας στην ακατοίκητη βραχονησίδα.

ΚτΕ / Εργολάβος
TERNA ENERGY S.A.
Μελετητές
Lithos Consulting
Έτος ολοκλήρωσης
2015
Θέση
Βραχονησίδα Αγ. Γεωργίου, Σαρωνικός