Ηχοπετάσματα

Ηχοαπορροφητικά panels PHONOBLOC

Πιστοποιημένο, οικολογικό σύστημα ηχοπροστασίας

Το PHONOBLOC αποτελεί μία καινοτόμα λύση ηχοπροστασίας που συνδυάζει υψηλές τιμές ηχοαπορρόφησης και αισθητική υπεροχή. Πρόκειται για βιομηχανικό προϊόν, πιστοποιημένο κατά το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 14388 και εφαρμόζεται σε οδικά δίκτυα, σιδηροδρόμους, αστικά και μη περιβάλλοντα.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων συστημάτων ηχοπροστασίας, είναι ότι το PHONOBLOC απορροφά τον ήχο, αντί να τον αντανακλά, επιτυγχάνοντας έτσι τον μέγιστο βαθμό ηχοπροστασίας ενώ ταυτόχρονα έχει εξαιρετική απόδοση κόστους – απόδοσης.

Ο εξατομικευμένος συνδυασμός πολλαπλών αναγλύφων και χρωμάτων που δίνει το PHONOBLOC επιτρέπει στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μοναδικά μοντέλα τοπίου σε αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμους, αστικά και μη έργα. Οι πλάκες απορρόφησης ήχου διατίθενται σε πολλά φυσικά χρώματα και ανάγλυφα, υποστηρίζοντας έτσι τον αρμονικό σχεδιασμό με τις αποχρώσεις του χρώματος.

Το PHONOBLOC® είναι φυσικό υλικό βασισμένο στο ξυλομπετό. Χρησιμοποιώντας το ξύλο ως τοπικά διαθέσιμο προϊόν και ανανεώσιμες πρώτες ύλες, οι εκπομπές CO2 μειώνονται αισθητά και αποτελεί 100% ανακυκλώσιμο υλικό.

Η δομή του υλικού εξασφαλίζει την μέγιστη ηχοαπορρόφηση και ταυτόχρονα την υψηλή ανθεκτικότητα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, επιτυγχάνεται μείωση της ηχορύπανσης έως και 20dΒ. Ως φυσικό υλικό με βάση το τσιμέντο, το PHONOBLOC® έχει υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, απαιτεί μηδενική συντήρηση, είναι αυτοκαθαριζόμενο (από το νερό της βροχής) και αποτρέπει την χρήση του ως «καμβά» graffiti. Τα παραπάνω το καθιστούν ένα άκρως ανταγωνιστικό προϊόν έναντι των διάφανων ηχο-αντανακλαστικών πετασμάτων.

Μέσα από την ευρεία γκάμα χρωμάτων, επιφανειών και προφίλ, το PHONOBLOC προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στους μελετητές να το προσαρμόσουν στο περιβάλλον του έργου και να αναβαθμίσουν την αισθητική ενός αυτοκινητοδρόμου ή σιδηροδρομικού δικτύου.

Το PHONOBLOC® είναι οικονομικότερο από πολλά άλλα συστήματα ηχοπροστασίας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις. Επιπλέον, ως ένα υλικό με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και μηδενική συντήρηση, συνεχίζει να «κάνει οικονομία» καθ’ όλη την διάρκεια ζωής του.

Σχετικά έργα