Εταιρεία

Η ΑΡΜΟΣ Προκατασκευές ΑΕ (ΑΡΜΟΣ) ιδρύθηκε το 1987 και από τότε διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή προκατασκευασμένων προϊόντων και συστημάτων δόμησης στην Ελλάδα.

Η ΑΡΜΟΣ προσφέρει ένα σύνολο προϊόντων, συστημάτων δόμησης και υπηρεσιών με την δυνατότητα να σχεδιάζει, να παράγει και τα εγκαθιστά μια ποικιλία προϊόντων είτε χρησιμοποιώντας την ομάδα των μηχανικών της είτε σε συνεργασία με καταξιωμένους μελετητές και κατασκευαστές του κλάδου. 

Σε εγκαταστάσεις πλέον των 300 στρεμμάτων, οι παραγωγικές μονάδες της εταιρείας είναι πιστοποιημένες για την Ποιότητα, την Περιβαλλοντική διαχείριση και την Υγεία & Ασφάλεια σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 και τα παραγόμενα προϊόντα διατίθενται με σήμανση CE σύμφωνα με τα Ευρωπαικά πρότυπα. 

Η ΑΡΜΟΣ είναι καθετοποιημένος παραγωγός προϊόντων που καλύπτουν όλο το φάσμα του κατασκευαστικού κλάδου:

  • Έργα Υποδομών (Αυτοκινητόδρομοι, Σήραγγες και Σιδηρόδρομοι, Δίκτυα, Ενέργεια και Περιβάλλον)
  • Κτιριακές εγκαταστάσεις (Βιομηχανικά, Εμπορικά και Οικιστικά)
  • Αρχιτεκτονικές προσόψεις


Με συμμετοχή στα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στη χώρα μας, όπως είναι το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, το Μετρό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, οι Νέοι Αυτοκινητόδρομοι, τα Ολυμπιακά έργα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πολλά άλλα, η ΑΡΜΟΣ αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη για την παραγωγή απαιτητικών έργων.

Η ΑΡΜΟΣ, ακολουθώντας τα τελευταία 35 χρόνια έντονα αναπτυξιακή πορεία, διαθέτει πλέον 4 ισχυρές παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα (Λάρισα, Οινόφυτα Βοιωτίας, Άκτιο) και στη Βόρεια Μακεδονία, με συνολική έκταση 300 στρεμμάτων και στεγασμένους χώρους παραγωγής άνω των 50.000 m². Η εταιρεία απασχολεί πλέον των 200 ανθρώπων και πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών 15-20.000.000 €

Από το 2002 στο δυναμικό της έχει προστεθεί η θυγατρική ΩΜΕΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, η οποία εκτελεί έργα προκατασκευής και συμβατικού σκυροδέματος. Η ΩΜΕΓΑ ξεκίνησε κατασκευάζοντας σχολικές μονάδες, εμπορικά και οικιστικά κτίρια. Τα τελευταία χρόνια έχει εξειδικευτεί, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή υποστηρικτικών κτιρίων Η/Μ των αυτοκινητοδρόμων και υποσταθμών αιολικών πάρκων, έχοντας ολοκληρώσει έως τώρα περισσότερα από 70 κτίρια.

Το 2019 η ΑΡΜΟΣ ολοκληρώνει μία νέα επένδυση που αφορά την παραγωγή φυγοκεντρικών τσιμεντοϊστών, κατασκευάζοντας μία νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής τσιμεντοϊστών για τις ανάγκες ηλεκτρισμού.

Το 2020 η ΑΡΜΟΣ επεκτείνει την δραστηριότητά της στα Βαλκάνια, με την ίδρυση της ARMOS BALKAN και την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου προκατασκευής στο Kumanovo της Βόρειας Μακεδονίας, συνολικής αρχικής επένδυσης ύψους 4 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή αφορά, την εγκατάσταση μιας αυτοματοποιημένης μονάδας παραγωγής προεντεταμένων ολόσωμων στρωτήρων τύπου Β70 καθώς και γραμμές παραγωγής στοιχείων κτιριακών έργων, δοκών αυτοκινητοδρόμων και στηθαίων ασφαλείας, με δυνατοτητα επέκτασης σε περισσότερα προιόντα στο μέλλον.

Το 2021 η ΑΡΜΟΣ ιδρύει την ARMOS CYPRUS, εταιρεία παραγωγής πιστοποιημένων στηθαίων ασφαλείας στην Κυπρο.