Σύστημα Συγκράτησης με Ηχοπέτασμα DB NBF

Ολοκληρωμένο σύστημα συγκράτησης και ηχοπροστασίας δίπλα στην πηγή του θορύβου

Το ολοκληρωμένο σύστημα PHONOBLOC® DB NBF είναι ένα πλήρως πιστοποιημένο σύστημα αναχαίτισης οχημάτων, ελεγμένο κατά ΕΝ 1317 για ικανότητα συγκράτησης H2 και Η4b, με ενσωματωμένο ηχοπέτασμα ύψους έως και 6,00 m. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου μπορεί να εγκατασταθεί επιφανειακά ή με αγκύρωση στο οδόστρωμα, εξοικονομώντας χώρο και χρόνο κατασκευής.

Με μέγιστο ύψος ηχοπετάσματος 6,0 μέτρων, το DB NBF είναι ικανό να αναλάβει το φορτίο ανέμου σύμφωνα με τους ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ, χωρίς αγκύρωση ή στερέωση στο έδαφος. Το σύστημα είναι υπολογισμένο να αντέχει κρούσεις οχημάτων, δονήσεις, φορτία ανέμου και χιονιού.

Το DB NBF επιτρέπει την ενσωμάτωση όλων των τυπικών τύπων πάνελ ηχοπρστασίας ανεξάρτητα από υλικό ή σχέδιο.

Η βάση του DB NBF λειτουργεί ως θεμέλιο για ολόκληρο το σύστημα. Οι τυποποιημένοι μεταλλικοί ορθοστάτες εισάγονται επί τόπου και είναι πλήρως ρυθμιζόμενοι για τέλεια κατακόρυφη ευθυγράμμιση ανεξάρτητα από την κλίση του δρόμου. Τέλος, κάθε τύπος πανέλου ηχοπετάσματος μπορεί να είναι εισαχθεί μέχρι το προβλεπόμενο ύψος.

Το σύστημα μπορεί να έρθει με ηχοαπορροφητικά πανέλα PHONOBLOC. Το PHONOBLOC αποτελεί μία καινοτόμα λύση ηχοπροστασίας που συνδυάζει υψηλές τιμές ηχοαπορρόφησης και αισθητική υπεροχή με βάση το ξυλομπετό. Είναι βιομηχανικό προϊόν, πιστοποιημένο κατά το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 14388 και έχει εφαρμογή σε οδικά δίκτυα, σιδηροδρόμους, αστικά και μη περιβάλλοντα.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων συστημάτων ηχοπροστασίας που συχνά συναντάμε στην Ελλάδα (διάφαντα, μεταλλικά, απλού σκυροδέματος), είναι ότι το PHONOBLOC απορροφά τον ήχο, αντί να τον αντανακλά, επιτυγχάνοντας έτσι τον μέγιστο βαθμό ηχοπροστασίας ενώ ταυτόχρονα έχει εξαιρετική απόδοση κόστους – απόδοσης.

Σχετικά έργα